
Sötpotatis- och vårlöksmos med fetaost och koriander
Förberedelsetid 45 minuter
Number of Servings: 2

ENERGI (kcal)
228kcal
FETT
5.3g
VARAV MÄTTAT
3g
KOLHYDARATER
35.9g
VARAV SOCKERARTER
6.8g
FIBER
3.2g
PROTEIN
7.5g
SALT
0.91g
- per 100 g
- per portion
Ingredienser
1 liten sötpotatis (98 g)
1 vårlök, fint skivad (11 g)
½ tsk paprikapulver (1,1 g)
En nypa chiliflakes (0,6 g)
Ett litet knippe koriander, grovhackat, med några blad sparade till garnering (4 g)
50 g fetaost
4 skivor Ryvita Multi-Grain Knäckebröd (80 g)
metod
- Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
- Lägg sötpotatisen i en liten ugnsform och rosta i 30–40 minuter tills den är mjuk och helt tillagad.
- Låt svalna en aning. Skrapa ur potatisköttet i en skål och mosa ihop det med vårlök, paprikapulver, chiliflakes, hackad koriander och lite kryddor.
- Bred på Crunchy Rye Bread, smula över fetaost och garnera med några korianderblad.