Sötpotatis- och vårlöksmos med fetaost och koriander

Sötpotatis- och vårlöksmos med fetaost och koriander


Förberedelsetid 45 minuter

Number of Servings: 2


skrivarvänligt recept
Sötpotatis- och vårlöksmos med fetaost och koriander
ENERGI (kcal)
228kcal
FETT
5.3g
VARAV MÄTTAT
3g
KOLHYDARATER
35.9g
VARAV SOCKERARTER
6.8g
FIBER
3.2g
PROTEIN
7.5g
SALT
0.91g
  • per 100 g
  • per portion

Ingredienser

1 liten sötpotatis (98 g)

1 vårlök, fint skivad (11 g)

½ tsk paprikapulver (1,1 g)

En nypa chiliflakes (0,6 g)

Ett litet knippe koriander, grovhackat, med några blad sparade till garnering (4 g)

50 g fetaost

4 skivor Ryvita Multi-Grain Knäckebröd (80 g)

metod

  1. Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
  2. Lägg sötpotatisen i en liten ugnsform och rosta i 30–40 minuter tills den är mjuk och helt tillagad.
  3. Låt svalna en aning. Skrapa ur potatisköttet i en skål och mosa ihop det med vårlök, paprikapulver, chiliflakes, hackad koriander och lite kryddor.
  4. Bred på Crunchy Rye Bread, smula över fetaost och garnera med några korianderblad.