
Lax med ört- och Ryvita-täcke
Förberedelsetid 25 minuter
Number of Servings: 2

ENERGI (kcal)
142kcal
FETT
8.2g
VARAV MÄTTAT
1.3g
KOLHYDARATER
3.8g
VARAV SOCKERARTER
1.4g
FIBER
1.5g
PROTEIN
12.1g
SALT
0.11g
- per 100 g
- per portion
Ingredienser
2 skivor Ryvita Multigrain Rye Knäckebröd
1 klyfta vitlök, grovhackad
Ett litet knippe persilja
1 citron – ½ rivet skal och saft, ½ skuren i klyftor för servering
2 tsk olivolja
2 laxfiléer
2 stora nävar salladsblad
8 körsbärstomater, halverade
metod
- Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
- Placera Rye Knäckebröd, vitlök, persilja, citronskal och lite kryddor i en matberedare och pulsa tills det liknar fina brödsmulor. Blanda sedan i 1 tsk olivolja.
- Lägg laxfiléerna på en bakplåt och toppa omsorgsfullt med smulblandningen. Tillaga i ugn 12–15 minuter eller tills fisken är klar.
- Vispa den återstående teskeden olivolja med citronsaften och lite kryddor i en skål. Lägg i salladsbladen och tomater och blanda.
- Servera laxen tillsammans med salladen och en citronklyfta.