Lax med ört- och Ryvita-täcke

Lax med ört- och Ryvita-täcke


Förberedelsetid 25 minuter

Number of Servings: 2


skrivarvänligt recept
Lax med ört- och Ryvita-täcke
ENERGI (kcal)
142kcal
FETT
8.2g
VARAV MÄTTAT
1.3g
KOLHYDARATER
3.8g
VARAV SOCKERARTER
1.4g
FIBER
1.5g
PROTEIN
12.1g
SALT
0.11g
  • per 100 g
  • per portion

Ingredienser

2 skivor Ryvita Multigrain Rye Knäckebröd

1 klyfta vitlök, grovhackad

Ett litet knippe persilja

1 citron – ½ rivet skal och saft, ½ skuren i klyftor för servering

2 tsk olivolja

2 laxfiléer

2 stora nävar salladsblad

8 körsbärstomater, halverade

metod

  1. Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
  2. Placera Rye Knäckebröd, vitlök, persilja, citronskal och lite kryddor i en matberedare och pulsa tills det liknar fina brödsmulor. Blanda sedan i 1 tsk olivolja.
  3. Lägg laxfiléerna på en bakplåt och toppa omsorgsfullt med smulblandningen. Tillaga i ugn 12–15 minuter eller tills fisken är klar.
  4. Vispa den återstående teskeden olivolja med citronsaften och lite kryddor i en skål. Lägg i salladsbladen och tomater och blanda.
  5. Servera laxen tillsammans med salladen och en citronklyfta.