Kyckling-, purjolöks- och svamppaj med pajskal av Ryvita

Kyckling-, purjolöks- och svamppaj med pajskal av Ryvita


Förberedelsetid 60 minuter

Number of Servings: 4


skrivarvänligt recept
Kyckling-, purjolöks- och svamppaj med pajskal av Ryvita
ENERGI (kcal)
117kcal
FETT
5.6g
VARAV MÄTTAT
2.6g
KOLHYDARATER
5.7g
VARAV SOCKERARTER
1.9g
FIBER
1.1g
PROTEIN
10.3g
SALT
0.15g
  • per 100 g
  • per portion

Ingredienser

1 msk olivolja

3 kycklingbröst, skurna i bitar (390 g)

1 msk smör (osaltat)

3 purjolökar, ansade, tvättade och grovt skivade

300 g champinjoner

1 klyfta vitlök, finhackad

Några kvistar timjan, repade blad

50 g vetemjöl

400 ml mellanmjölk

½ tärning kycklingbuljong med låg salthalt, smulad

150 g lätt crème fraiche

4 skivor Ryvita Multigrain Rye Knäckebröd

1 klyfta vitlök, grovhackad

Några kvistar timjan, repade blad

50 g cheddarost, riven

metod

  1. Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn kycklingen på alla sidor. Ta kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan.
  3. Lägg smör i pannan. Stek purjolök och svamp i 5–10 minuter tills de är mjuka.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan tillsammans med vitlök, timjan och lite kryddor. Stek 1 minut till.
  5. Strö över mjölet och tillaga i 2 minuter. Lägg till mjölk och buljongtärning och tillaga i 3–4 minuter till tills såsen har tjocknat.
  6. Rör i crème fraiche och häll i en pajform.
  7. Gör pajskalet genom att sätta Rye Knäckebröd, vitlök, timjan och lite kryddor i en matberedare och pulsa tills det liknar brödsmulor.
  8. Blanda med osten och strö över pajfyllningen.
  9. Placera pajformen på en bakplåt och tillaga i ugn 25–35 minuter tills osten är gyllene och fyllningen bubblar.