
Kyckling-, purjolöks- och svamppaj med pajskal av Ryvita
Förberedelsetid 60 minuter
Number of Servings: 4

ENERGI (kcal)
117kcal
FETT
5.6g
VARAV MÄTTAT
2.6g
KOLHYDARATER
5.7g
VARAV SOCKERARTER
1.9g
FIBER
1.1g
PROTEIN
10.3g
SALT
0.15g
- per 100 g
- per portion
Ingredienser
1 msk olivolja
3 kycklingbröst, skurna i bitar (390 g)
1 msk smör (osaltat)
3 purjolökar, ansade, tvättade och grovt skivade
300 g champinjoner
1 klyfta vitlök, finhackad
Några kvistar timjan, repade blad
50 g vetemjöl
400 ml mellanmjölk
½ tärning kycklingbuljong med låg salthalt, smulad
150 g lätt crème fraiche
4 skivor Ryvita Multigrain Rye Knäckebröd
1 klyfta vitlök, grovhackad
Några kvistar timjan, repade blad
50 g cheddarost, riven
metod
- Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluftsugn)/6 (gasugn).
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn kycklingen på alla sidor. Ta kycklingen ur pannan och lägg den åt sidan.
- Lägg smör i pannan. Stek purjolök och svamp i 5–10 minuter tills de är mjuka.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan tillsammans med vitlök, timjan och lite kryddor. Stek 1 minut till.
- Strö över mjölet och tillaga i 2 minuter. Lägg till mjölk och buljongtärning och tillaga i 3–4 minuter till tills såsen har tjocknat.
- Rör i crème fraiche och häll i en pajform.
- Gör pajskalet genom att sätta Rye Knäckebröd, vitlök, timjan och lite kryddor i en matberedare och pulsa tills det liknar brödsmulor.
- Blanda med osten och strö över pajfyllningen.
- Placera pajformen på en bakplåt och tillaga i ugn 25–35 minuter tills osten är gyllene och fyllningen bubblar.