Hummus toppad med chermoulakikärter

Hummus toppad med chermoulakikärter


Förberedelsetid 15 minuter

Number of Servings: 2


skrivarvänligt recept
Hummus toppad med chermoulakikärter
ENERGI (kcal)
176kcal
FETT
10.5g
VARAV MÄTTAT
1.4g
KOLHYDARATER
11.1g
VARAV SOCKERARTER
0.59g
FIBER
4.1g
PROTEIN
6.6g
SALT
0.01g
  • per 100 g
  • per portion

Ingredienser

1 klyfta vitlök (3 g)

Ett knippe koriander (4 g)

Saften av ½ citron (20 g)

1 tsk paprikapulver (2,3 g)

1 tsk malen spiskummin (2 g)

1 msk extra jungfruolivolja (12,6 g)

1 msk vitvinsvinäger (11,4 g)

240 g kikärter, avrunna – 200 g till hummus, 40 g till topping

1 msk tahini (18 g)

Saften från 1 citron (40 g)

1 msk extra jungfruolivolja (12,5 g)

1 klyfta vitlök, finhackad (3 g)

Ryvita Thins

metod

  1. Mixa alla chermoulaingredienser i en matberedare med lite kryddor. Blanda 40 g kikärter med 1 msk (20 g) chermoula. Resten håller sig i kylen och kan ringlas över tillagat kött eller fisk.
  2. Gör hummusen genom att mixa ihop 200 g kikärter, tahini, citronsaft, olivolja, vitlök och lite kryddor tills det är slätt. Lägg i en skvätt vatten vid behov.
  3. Servera chermoulakikärterna på hummusen tillsammans med Thins. (Thins ingår inte i näringsinformationen)