
Hummus toppad med chermoulakikärter
Förberedelsetid 15 minuter
Number of Servings: 2

ENERGI (kcal)
176kcal
FETT
10.5g
VARAV MÄTTAT
1.4g
KOLHYDARATER
11.1g
VARAV SOCKERARTER
0.59g
FIBER
4.1g
PROTEIN
6.6g
SALT
0.01g
- per 100 g
- per portion
Ingredienser
1 klyfta vitlök (3 g)
Ett knippe koriander (4 g)
Saften av ½ citron (20 g)
1 tsk paprikapulver (2,3 g)
1 tsk malen spiskummin (2 g)
1 msk extra jungfruolivolja (12,6 g)
1 msk vitvinsvinäger (11,4 g)
240 g kikärter, avrunna – 200 g till hummus, 40 g till topping
1 msk tahini (18 g)
Saften från 1 citron (40 g)
1 msk extra jungfruolivolja (12,5 g)
1 klyfta vitlök, finhackad (3 g)
Ryvita Thins
metod
- Mixa alla chermoulaingredienser i en matberedare med lite kryddor. Blanda 40 g kikärter med 1 msk (20 g) chermoula. Resten håller sig i kylen och kan ringlas över tillagat kött eller fisk.
- Gör hummusen genom att mixa ihop 200 g kikärter, tahini, citronsaft, olivolja, vitlök och lite kryddor tills det är slätt. Lägg i en skvätt vatten vid behov.
- Servera chermoulakikärterna på hummusen tillsammans med Thins. (Thins ingår inte i näringsinformationen)