
En mezze med rödbets- och fetadipp, persiljeolja och tapenade med svarta oliver att dela med vänner
Förberedelsetid 30 minuter
Number of Servings: 4

ENERGI (kcal)
259 kcal
FETT
27g
VARAV MÄTTAT
4.5g
KOLHYDARATER
1.86g
VARAV SOCKERARTER
1.62g
FIBER
1.58g
PROTEIN
1.66g
- per 100 g
- per portion
Ingredienser
4 kokade rödbetor (kokade i osaltat vatten – 280 g)
100 g fetaost
Saften av ½ citron (20 g)
2 msk extra jungfruolivolja (25,2 g)
½ klyfta vitlök, hackad eller riven (1,5 g)
2 msk extra jungfruolivolja (25,2 g)
Ett litet knippe persilja (8 g)
100 g urkärnade svarta oliver
1 klyfta vitlök, grovhackad (3 g)
1 msk extra jungfruolivolja (12,6 g)
metod
- Rödbetsdipp: mixa rödbetor, fetaost, citronsaft, olivolja, vitlök och lite kryddor tills det är slätt.
- Persiljeolja: blanchera persiljan 10 sekunder i kokande vatten och doppa den sedan omedelbart i kallt vatten, torka med kökshandduk och hacka grovt. Skölj ur matberedaren. Lägg i olja och persilja med lite kryddor och mixa tills det är slätt.
- Gör tapenaden genom att lägga alla ingredienser i en matberedare med lite kryddor och pulsa tills det nätt och jämt är blandat.
- Servera rödbetsdippen, persiljeoljan och tapenaden i separata skålar tillsammans med Thins. Njut!