En mezze med rödbets- och fetadipp, persiljeolja och tapenade med svarta oliver att dela med vänner

En mezze med rödbets- och fetadipp, persiljeolja och tapenade med svarta oliver att dela med vänner


Förberedelsetid 30 minuter

Number of Servings: 4


skrivarvänligt recept
En mezze med rödbets- och fetadipp, persiljeolja och tapenade med svarta oliver att dela med vänner
ENERGI (kcal)
259 kcal
FETT
27g
VARAV MÄTTAT
4.5g
KOLHYDARATER
1.86g
VARAV SOCKERARTER
1.62g
FIBER
1.58g
PROTEIN
1.66g
  • per 100 g
  • per portion

Ingredienser

4 kokade rödbetor (kokade i osaltat vatten – 280 g)

100 g fetaost

Saften av ½ citron (20 g)

2 msk extra jungfruolivolja (25,2 g)

½ klyfta vitlök, hackad eller riven (1,5 g)

2 msk extra jungfruolivolja (25,2 g)

Ett litet knippe persilja (8 g)

100 g urkärnade svarta oliver

1 klyfta vitlök, grovhackad (3 g)

1 msk extra jungfruolivolja (12,6 g)

metod

  1. Rödbetsdipp: mixa rödbetor, fetaost, citronsaft, olivolja, vitlök och lite kryddor tills det är slätt.
  2. Persiljeolja: blanchera persiljan 10 sekunder i kokande vatten och doppa den sedan omedelbart i kallt vatten, torka med kökshandduk och hacka grovt. Skölj ur matberedaren. Lägg i olja och persilja med lite kryddor och mixa tills det är slätt.
  3. Gör tapenaden genom att lägga alla ingredienser i en matberedare med lite kryddor och pulsa tills det nätt och jämt är blandat.
  4. Servera rödbetsdippen, persiljeoljan och tapenaden i separata skålar tillsammans med Thins. Njut!