Från råg till Ryvita

Råg är en vintergröda, vilket innebär att den sås från slutet av september till början av oktober.

Det här är rågplantan som den ser ut i april. Plantan kommer att vara ca 120 cm hög när den är redo att skördas.

Början av augusti, då rågen är redo att skördas.

Rågskörden börjar i slutet av juli och fortsätter till mitten av augusti.

Nyskördad råg tippas in i gårdens spannmålslager. Här torkas den för att kunna lagras säkert och bibehålla kvaliteten.

Rågen tas ur lagret och lastas på en lastbil redo att ta den till vår fabrik.

Rågen anländer till kvarnen och är redo att tippas i spannmålsmagasinet.

Varje råglast testas i Ryvitas laboratorium för att se till att den uppfyller alla våra kvalitetsstandarder. Rågen lagras i stora spannmålsmagasin tills den är redo att malas.

Rågen mals med stora kvarnrullar.

Rågmjölet siktas i malningsprocessen för att skilja åt mjöl, eftermjöl och kli.

Degplåten görs redo för att bakas till Crunchy Rye Bread.

Brödet skärs i skivor, så är det klart – Crunchy Rye Bread!